Centre de Recerca Biomèdica Avançada (CREBA)

CREBA

CREBA

CREBA aula de  formació

CREBA quiròfan

CREBA 2015

Recerca, desenvolupament i innovació. R+D+I és la fórmula imprescindible per avançar i per assolir l’excel·lència. En un món cada cop més globalitzat i competitiu, cal bastir els fonaments de les polítiques econòmiques sobre els pilars del coneixement i la investigació. L’aposta de la Diputació és clara i precisa: continuar impulsant centres d’investigació de referència que dotin de contingut –i de futur– els interessos del territori.

Un exemple d’aquesta manera d’entendre el progrés el trobem a Torrelameu, on s’ubica el centre de Ciència i Recerca Experimental Biomèdica Aplicada (CREBA), que treballa en paral·lel amb el Centre d’Estudis Porcins, ja que utilitza les característiques mimètiques del porcí amb l’espècie humana per a la investigació i la recerca biomèdica.

Inaugurat al març de 2015, el CREBA neix amb la voluntat de convertir-se en el centre de referència a nivell de Catalunya en la investigació biomèdica. Ha estat impulsat i finançat amb més de 3M€ per la Diputació de Lleida, sota la direcció tècnica de l’Institut de Recerca Biomèdica (IRB) i el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

El nou equipament s’ubica als espais annexos a l’actual Centre d’Estudis Porcins (CEP), on es realitzaran les tasques de criança, recepció i control d’animals. L’edifici consta d’una planta semisoterrada de 207 metres quadrats de superfície útil, una planta baixa de 778 metres quadrats, uns 110 metres quadrats en coberta per a instal·lacions i de 650 metres quadrats d’urbanització. Les instal·lacions s’emmirallen en un equipament d’excel·lència en producció científica com és el Centre Nacional de Recursos i d’Investigació Porcina, que es troba ubicat a Columbia, a Missouri.

Pel que fa a les activitats formatives, el centre està orientat a la instrucció de professionals de totes les especialitats mèdiques i tindrà una vocació transversal, és a dir, que oferirà activitats formatives per a doctors, metges, infermeres, estudiants de postgrau, màsters i altres professionals del món sanitari i veterinari.

I, a nivell de recerca, gràcies a la seva vinculació amb l’Institut de Recerca Biomèdica de Lleida, el centre estarà orientat a la investigació biomèdica, sobretot a la recerca d’especialitats quirúrgiques, a la fisiologia i a d’altres disciplines mèdiques, sempre encaminades cap a una aplicabilitat immediata.

Trobareu més informació del CREBA a: http://www.creba.eu

Nota de premsa de la inauguració el passat 01 de setembre de 2016

Galeria d’Imatges