Premi Turístic Internacional Pica d’Estats

Premi Pica d'Estats

pica_estats_2015

El Premi Turístic Internacional “Pica d’Estats” ha complert enguany 26 anys de vida. Aquest premi s’ha convertit en tot un referent del periodisme turístic tant d’àmbit estatal com també internacional, essent un dels més ben dotats econòmicament en la seva categoria, amb un registre d’uns 3.500 treballs periodístics presentats, corresponents a més de 450 mitjans de comunicació diferents d’arreu, al llarg de la seva trajectòria.

La Diputació de Lleida va fer públic el 9 de maig de 2015 el veredicte del jurat del 26è Premi “Pica d’Estats”, de Premsa, Ràdio, Televisió i Internet. En aquesta edició, es van presentar al premi 212 reportatges, 144 dels quals van correspondre a treballs d’àmbit estatal, 33 a treballs d’àmbit internacional i 35 a mitjans locals. En aquesta 26a edició, la dotació econòmica del Premi va ser de 38.000 €, distribuïts en 8 modalitats.

Relació de guardonats

El premi corresponent al millor treball de Premsa escrita d’informació general (dotat amb 5.000 €) ha estat per a una sèrie de 8 articles d’opinió del periodista Josep Maria Casasús, publicats a la secció “De Set en Set”, del diari El Punt Avui.

El premi corresponent al millor treball de Premsa especialitzada en viatges i turisme (dotat amb 5.000 €) ha estat per al monogràfic sobre la Val d’Aran publicat al novembre del 2013 per la revista El Mundo de los Pirineos. El monogràfic, dirigit per Argiñe Areitio, directora també de la revista, ha comptat amb la col·laboració dels periodistes Ignacio González i Albert Torrent i dels fotògrafs Roger Rovira i Roger Llabrés.

El premi al millor treball de Premsa internacional (dotat amb 5.000 €) ha estat per al reportatge “Los caminos del hombre”, publicat pel periodista argentí resident a Mèxic Marcos Ferro a la prestigiosa revista National Geographic Traveler Latinoamérica a l’abril del 2014.

El premi corresponent al millor treball de Televisió (dotat amb 5.000 €) ha estat per al reportatge “Festa de Moros i Cristians a Lleida” que va emetre el juny del 2014 el canal de TV rus Moià Planeta (en català, “El meu planeta”). Els autors del reportatge són els periodistes Irina Bazhanova i Fedor Belikov.

El premi corresponent al millor treball de Ràdio (dotat amb 5.000 €) ha estat per a Eloi Barrera i Doñate, per una sèrie de 4 reportatges sobre les rutes “Perseguits i salvats” emesos durant l’estiu del 2014 per Catalunya Informació.

El premi al millor treball dels Mitjans de comunicació de les terres de Lleida, dotat amb 5.000 €, ha estat per a Jaume Barrull i Castellví pel reportatge “La tragèdia de l’art de la Seu Vella”, publicat al suplement “Lectura”del diari Segre al desembre del 2013.

El premi corresponent al millor Reportatge fotogràfic (dotat amb 5.000 €) ha estat per al fotoperiodista Antoni Lara i Sànchez, per un conjunt de fotografies de la catedral de la Seu d’Urgell fetes durant l’Instawalk per la Seu d’Urgell que va tenir lloc el 23 de març de 2014 i publicades a Instagram.

El premi corresponent al millor treball d’Internet (dotat amb 3.000 €) ha estat per al reportatge “Triatló de Balaguer 2014“, emès per Balaguer TV. Els premiats són l’equip de Balaguer TV format per Carla Vilaseca i Vilarasau, Josep Blanch Codó, Miquel Àngel Daviu Llobera, Santi Carles Gomà i Toni Simó Pérez.

Jurat

El jurat del Premi “Pica d’Estats” va ser presidit en aquesta edició per Neus Bonet, degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya. En van formar part com a vocals Santiago Costa, director de redacció del diari Segre; Josep Cuní, director del programa “8 al dia”, de 8 TV; Lluís Foix, periodista i analista polític de La Vanguardia; Antonio Franco, assessor a la presidència del Grupo Zeta; Rafa Gimena, president a la demarcació de Lleida del Col·legi de Periodistes de Catalunya; Eduard Navarro, director general de Cadena Pirenaica de Ràdio i Televisió; Mariano Palacín, president de la Federació Espanyola de Periodistes i Escriptors de Turisme; Mònica Terribas, directora d’“Els Matins de Catalunya Ràdio”, i Jordi Blanch, actuant com a secretari, en qualitat de director del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida.

El certamen ha contribuït, any rere any, a donar a conèixer i promocionar les comarques lleidatanes, com també els seus atractius turístics, gastronòmics, paisatgístics i naturals dins i fora de les nostres fronteres a través d’una eina tan valuosa com els mitjans de comunicació en els seus diferents suports.

Podeu trobar més informació a:

http://www.diputaciolleida.cat/sentrega-el-26e-premi-pica-destats/

Consulteu les bases del premi

I també, en format vídeo, a:

http://www.diputaciolleida.cat/video/26e-premi-pica-destats/