Sou a: Inici > Actualitat > Notícies > La Diputació de Lleida acull la presentació d’una aplicació pionera ...
Notícies
RSS

Dimarts, 17 d'abril de 2012

La Diputació de Lleida acull la presentació d’una aplicació pionera per a mòbils Iphone i Android per tal de potenciar la donació de sang

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha indicat que aquesta aplicació modernitza i facilita als ciutadans la donació de sang, ja que localitza els punts d’extracció fixos i mòbils més propers a l’usuari

La Diputació de Lleida ha acollit aquest dimarts la presentació d’una aplicació inèdita per a telèfons intel·ligents que facilita la donació de sang. El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha estat l’encarregat de presidir l’acte en el que també han participat el president de la Federació de Donants de Sang de Catalunya, Marc Ibars; el president de l’Associació de Donants de Sang de l’Urgell, Albert Torra, i el responsables de l’empresa USE-IT, Àlex Surroca, encarregada de dissenyar l’aplicació.

L’aplicació parteix de la idea original de l’Associació de Donants de Sang de l’Urgell i s’ha materialitzat en col·laboració amb la Federació Catalana de Donants de Sang, la Diputació de Lleida i el Banc de Sang i Teixits.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha indicat que a Catalunya existeixen nombrosos exemples d’actes cívics i solidaris amb una gran implicació col·lectiva i ha posat com a exemple les comarques lleidatanes, que són de les primeres del país en donació de sang gràcies a la conscienciació ciutadana i per la continuada labor que porten a terme els bancs de sang”.

En la seva intervenció, Reñé ha destacat que “la incorporació de les noves tecnologies a l’acte de donació de sang és un magnífic avenç que incidirà en l’eficiència i l’eficàcia dels bancs i donacions de sang”.

Reñé ha finalitzat el seu parlament afegint que des de la Diputació de Lleida es continuarà donant suport a aquest tipus d’iniciatives i ha felicitat la Federació Catalana de Donants de Sang i l’empresa USE-IT, ubicada al CEEILleida, pel desenvolupament d’aquesta aplicació.

Per la seva part, el president de la Federació de Donants de Sang de Catalunya, Marc Ibars, ha afirmat que amb aquesta nova aplicació es pot arribar a un públic més jove que utilitza de forma habitual aquesta tecnologia.

Amb la nova aplicació, totalment innovadora i pionera, s’ha fet una aposta ferma per les noves tecnologies, ja que posa a disposició de la ciutadania una eina senzilla i útil per a la cerca de punts d’extracció de sang (centres fixos i unitats mòbils) d’arreu de Catalunya. Actualment, es troba disponible per a Iphone, Ipod, Ipad i Android. L’aplicació permet consultar l’estat de les reserves de sang de tots els grups sanguinis, a temps real i actualitzat diàriament.

Mitjançant un mapa interactiu l’usuari pot consultar l’horari, la localització i com arribar als punts de recollida. Gràcies a la geolocalització es mostren els punts més propers on poder anar a donar sang, a partir de la posició actual de l’interessat.

A més, cada vegada que es realitza una donació de sang, l’usuari pot registrar-la a l’aplicació. Més tard, passats uns mesos, aquesta enviarà un avís a l’escriptori del mòbil de l’usuari per recordar-li que ja pot fer la següent donació. També disposa d’un històric amb totes les donacions realitzades i compta amb una selecció de consells. L’objectiu és poder traduir l’aplicació a diferents idiomes i presentar-la a altres associacions de donants de sang internacionals.

Per poder descarregar l’aplicació només cal anar a l’Appstore o al Google Play d’Android, cercant les paraules “donants de sang” o bé des de la web de la Federació Catalana de Donants de Sang: www.donantsdesang.org

Lleida, 17 d’abril de 2012

Declaracions del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé.

Audio

Declaracions del president de la Federació de Donants de Sang de Catalunya, Marc Ibars

Audio


Façana de la Diputació de Lleida. Diputació de Lleida
Carrer del Carme, 26
25007 Lleida
Tel. 973 24 92 00
  • Institut d'Estudis Ilerdencs
  • Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida
  • Diputació de Lleida. Patronat Turisme
  • Ara Lleida
  • Promoció econòmica
  • Ceeilleida
  • OAGRTL
  • Escoles Especials
  • GLOBALleida
  • © Diputació de Lleida - Accessibilitat - Contacte - Política de cookies